Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna to idealny czas na lekkie i zdrowe, chociaż wciąż sycące sałatki. Połączenie zieleniny z chrupiącymi składnikami sprawia, że sałatka z rukolą i gruszką jest po prostu obłędnie pyszna. Wypróbuj przepis, bo zdecydowanie warto!
Bardzo puszysta i zarazem wilgotna babka pomarańczowa zapraszam na przepis
Odsłon: 18544
Quiche z łososiem to propozycja na kolację lub przystawkę na ciepło, tym raze...
Odsłon: 7552
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 697
To chyba moje ulubione jesienne bułeczki, chociaż można je zrobić nie tylko w...
Odsłon: 85
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 12813
Bardzo puszysta i zarazem wilgotna babka pomarańczowa zapraszam na przepis
Odsłon: 18544
Quiche z łososiem to propozycja na kolację lub przystawkę na ciepło, tym raze...
Odsłon: 7552
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 697
To chyba moje ulubione jesienne bułeczki, chociaż można je zrobić nie tylko w...
Odsłon: 85
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 12813
Składniki
Na początku opłucz rukolę, a następnie dokładnie ją osusz. Ułóż na talerzu równą warstwę zieleniny.
Gruszki umyj. Umyte i obrane owoce oraz ser pokrój w kostkę. Połóż na rukoli.
Na suchej patelni podpraż orzechy. Jeszcze nie wykładaj ich na talerz!
Przygotuj sos - połącz wszystkie składniki ze sobą i dokładnie wymieszaj. Polej sałatkę.
Na wierzch wyłóż prażone orzechy. Posyp odrobiną sezamu do smaku. Sałatka z rukolą i gruszkami gotowa!